Ev Almak İstiyorum Ama Param Yok

İnsanların en temel ihtiyaçlarından birisi barınmaktır. İnsanlar barınabilmek için bir eve ihtiyaç duyarlar,
Bu yüzden herkesin ev sahibi olmak istemesi oldukça doğaldır. Ülkemizde ev fiyatlar şuan oldukça tavan yapmış
olmasına rağmen bundan yaklaşık 5-6 yıl önce fiyatlar oldukça makul seviyelerde idi. Konut fiyatlarının sürekli
düşeceği beklentisi olmasına karşın her geçen gün artmaya devam ediyor. Ve bu da ev sahibi olmak isteyenleri
her geçen gün zorlaştırıyor. Ev almak her geçen gün zorlaşsa da biz size ev almak için en uygun 5 çözüm önerisi
sunacağız.

Parası Olmayan Ancak Ev Almak İsteyen Bireylere Alternatif Çözümler

Ülkemizde ortalama bir ev fiyatının ortalama 400 bin TL olduğunu düşündüğümüzde bu kadar parayı tek seferde ödemek ve bir ev sahibi olmak oldukça zor olacaktır. Ülkemizdeki gelir seviyesine bakacak olursak bir çok birey ev satın alamayacaktır. Bu nedenle ev satın almak için belli başlı alternatif kaynaklara yönelmek gerekiyor. Örneğin kiracılar zaten her ay kira ödedikleri için kira ödermiş gibi ev taksidi ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar. Ev satın almak ancak maddi bütçesi yetmeyenler için oldukça farklı alternatifler mevcut bu yazımızda size ev almak isteyen ama parası olmayan kişiler için alternatif çözümleri anlatacağız. Keyifli Okumalar…

TOKİ İLE EV SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.

TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, her ilde çeşitli konutlar inşa etmektedir. Konutların bazıları şehir merkezine bazıları da  şehirden oldukça uzak yerlere inşa edilebiliyor. Konut fiyatları da buna bağlı olarak artıp azalabiliyor. Eğer yeterli bütçeye sahip değilseniz, Toki konutları sayesinde kolaylıkla ev sahibi olabilirsiniz. Toki projelerine göz atmak için Toki’nin  resmi internet sitesine www.toki.gov.tr adresine göz atabilirsiniz. Toki projeleri ile ilgili dikkat çeken diğer bir konu ise Toki’nin dar gelirliler için dizayn edilen evlerdir. Bu evler genellikle diğer evlere göre daha küçük ve fiyatları da oldukça düşüktür. Ayrıca bu konutu alan kişiler kesinlikle kiraya verememekte kendileri oturmak zorundadır. Toki’den ev alabilmek için belli şartları taşımanız gerekir.

Toki Ev Alma Şartları

Toki’den ev alındığında herhangi bir faiz ödemesi yapılmamaktadır. Ancak açıklanan enflasyon miktarlarına göre ev taksitlerine zam yapılmaktadır. Toki’de vade süreleri oldukça uzundur.240 Aya varan vade seçenekleriyle evinizi alabilmektesiniz. Ancak Toki ev satışı yaparken belli bir miktar peşinat istemektedir.Ancak dar gelirli ailelerde bu peşinat oranı oldukça düşüktür.

Toki’den Alınan Ev Satılabilir mi?

Tokiden aldığınız evinizi borcu bitse de bitmese de satabilirsiniz. Ancak borcunuzun ödenmiş olması gereklidir.
Evin borcu kadar miktarı evin satış fiyatından düşülür ve bu şekilde tesim edilir. Ancak borç devri konusunda bazı istisnalar bulunmaktadır.

EminEvim Faizsiz Ev Kampanyası

Faizsiz ev almak isteyen binlerce bireyin tercih ettiği güvenilir bir firma olan Emin Evim bireyleri faizsiz bir şekilde
ev sahibi yapmaktadır. İlk başlarda genelde otomobil satışları yapmakta olan EminEvim zamanla konut satışları yapmaya da başlamıştır. Faizsiz konut satışlarında en çok tercih edilen firmalardan biri olan EminEvim son kampanyalarında vadelerini 200 aya kadar uzatmış ve dar gelirli vatandaşlarında ev sahibi olmalarına imkan tanımıştır.

EminEvim üzerinden Nasıl Faizsiz Ev Alırım?

Binlerce vatandaş Eminevim firmasının faizsiz ev kampanyalarını sıkı sıkıya takip etmektedir. Eminevim üzerinden
faizsiz ev satın alırken, herhangi bir peşinat ücreti ödemenize de gerek yok. Sadece organizasyon ücreti adı verilen bir ücreti ödemeniz gerekiyor. Organizasyon ücreti de alacağınız evin fiyatından vade süresine kadar bir çok etmene göre değişebiliyor. Çekilişli ve Çekilişsiz olmak üzere iki türlü ev alma sistemi bulunan EminEvim, sisteme katıldıktan sonra ev satın almak için paranızın ne zaman elinize geçeceğini kolaylıkla öğrenebiliyorsunuz. Ödeme gününüz geldiğinde alacağınzı evi alıyor. Ve taksitlerini de Emin Evime’e ödemeye devam ediyorsunuz. Sistem de faiz olmadığı için taksitleriniz de herhangi bir ücret artışı da söz konusu değil. Eminevim üzerinden satın aldığınız evin taksitlerini teslimat öncesinde ödeyememe gibi bir durum ile karşı karşıya kalırsanız eğer, sadece teslimat süresi 1 ay kadar uzamış oluyor. Ancak teslimat sonrası gerçekleşen ödeyememe gibi durumlarda ise gecikme cezası ödemeleri bulunmaktadır. Ve sistem üzerinden evlerini ilk teslim alanlar sonradan alanlara kira yardımı adı altında bir taksit indirimi de bulunmaktadır. Konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek
için bir Eminevim uzmanına başvurabilirsiniz.

Ev’i Satın Almaktan Vazgeçersem Ne Olur?

Sistem üzerinden evi satın almaktan vazgeçme hakkınız bulunuyor. Örneğin 1 yıldır evde oturuyorsunuz ve taksitlerini EminEvim’e ödüyorsunuz. Ev’i almaktan vazgeçmek istediğiniz de EminEvim sizlere 1 yıllık taksit bedellerini geri ödeyebiliyor. Ancak Ev teslimatı öncesi ödemiş olduğunuz organizasyon ücretini maalesef bir kısmını geri alabiliyorsunuz.

Fuzul Ev Faizsiz Ev Kampanyası

FuzulEv firması da EminEvim firması gibi oldukça güvenilir bir firma, sistemlerinin çalışma mantığı birbirine çok
benzeyen Fuzul Ev bireyleri faizsiz ev sahibi yapmaktadır. Üstelik uzun vade seçenekleri sayesinde bireyler kolaylıkla
ev sahibi olabilmektedirler. Fuzul Ev faizsiz ev kampanyalarından detaylı bilgi edinmek için FuzulEv uzmanına başvurmanızı tercih ederiz.

Bir Evim

Bir Evim firması konut sektöründe oldukça yeni olmasına rağmen adını kısa sürede duyurmayı başarmıştır. Sistemin çalışma mantığı EminEvim FuzulEvim gibi yardımlaşma usulüne bağlıdır. Bir evim firması da oldukça hızlı büyümekte, ve her geçen  gün şube sayısını artırmaktadır. BirEvim faizsiz ev imkanlarından faydalanmak için BirEvim uzmanına danışabilir veya www.birevim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Konut Kredileri

Ev almak için nakit parası bulunmayan kişiler, konut kredilerine başvurabiliyorlar.  Kredi kullanma sorunu olmayan bireyler için konut kredisi en mantıklı çözümler arasındadır. Bankalar konut kredileri için düşük faiz veya yüksek vade gibi çeşitli  kampanyalar düzenlemektedir. Bankaların şubelerini ziyaret ederek sizin için en uygun banka ile konut kredisi için görüşebilirsiniz.

Kiracılar Ev Almalı Mı ? Kiracıların Ev Almaları Mantıklı Mıdır?

Kiracılar ev taksitlerinin büyüklüğü sebebiyle ev almayı tercih etmeyebiliyorlar. Ancak aylık 1000 TL civarında
kira ödeyip sadece kirayı ödedikleri süresince konaklayabiliyorlar. Ancak burada bilmedikleri bir şey var
konut kredilerinde veya alınan herhangi bir evin taksitleri 1.000 TL-2.000 TL arası olmaktadır.

Bireyler kira yerine ev taksitlerini ödediklerinde kendi evlerinin sahibi olabiliyorlar. Üstelik taksit tutarları hiç değişmez iken kira miktarı her yıl artmaktadır .Örneğin ayda 1500 TL olan konut taksitleriniz vadeniz ne kadar ise (120-240 ay) boyunca değişmemektedir. Oysa ki enflasyonun olduğu bir ülkede kira fiyatların artışı kaçınılmaz olduğu gibi maaşlarınıza gelen zamları da unutmamalısınız. Bugün 1500 TL taksit ödemek zor gelirken 6 7 sene içerisinde bu paranın değeri bir çocuğun aylık okul harçlığı kadar düşecektir. Ancak sizin taksit miktarınız değişmeyecek hala 1500 TL ödemeye devam edeceksiniz. Öte yandan ödeyeceğiniz kira miktarı 6 -7 sene içerisinde enflasyon etkisiyle 2- 3 kat artacak ve 2000 TL’yi geçecektir. Dolayısıyla kira için hem  ev taksidinden daha fazla para ödemiş olup, hem de ev sahibi olamamaktasınız. Ayrıca evinizi taksidi bitene kadar değeri 2-3 kat artacağından borç ödeyerek yatırım bile yapmış oluyorsunuz. Böylelikle kira da oturan bir kişinin kesinlikle ev almasını tavsiye ederiz.

Önerilen Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir