Drone tavsiyesi 2023

drone tavsiye

İnsansız Hava Aracı ( İHA ) olarak da bilinen drone, uzaktan kumanda yöntemi ile kontrol edilebilen bir tür uçaktır. Son dönemlerde bir hayli popüler olan drone’lar, vatandaşlar tarafından da araştırılmaya başlanmıştır. Drone nedir? Nasıl Kullanılır? Hangi alanlarda droneye ihtiyaç duyulur? 2021 drone tavsiyeleri nelerdir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yazımızın devamında bulabileceksiniz.

Drone tavsiyesi 2023

Drone Nedir? Drone’lar Nasıl Kullanılır?

Eski dönemlerde popüler olan uzaktan kumandalı araba mantığında çalışan drone, İngilizce’de erkek arı anlamında kullanılmaktadır. Tarihine bakıldığında genelde askeri alanda kullanılan droneler, günümüzde birçok farklı amaç için kullanılmaktadır. Artık daha ulaşılabilir olan drone’ların iki farklı türü bulunmaktadır.

 

Wi – Fi teknolojisi ile çalışan ve uzaktan kumandayla kontrol edilebilen dronelar, belirli bir mesafeyi çıkarak şarjı süresince havadan çekim yapabilmektedir. Bu drone türlerine ARDrone ve DJIPhantom denilmektedir. Bir diğer türde ise internet erişimi olmayan bölgelerde erişim sağlanmaktadır. Bu türler sürekli havada olacak hava araçları olarak adlandırılmaktadır.

 

Son dönemlerde ‘’ Drone nedir? Drone’lar nasıl kullanılır? ‘’ gibi sorular ile çok sık karşılaşıyoruz. Drone’lar uzaktan kumanda sistemi ya da yazılımsal yönetim sayesinde kolay bir şekilde yönlendirilmektedir. Temel uçuş teknikleri öğrenildikten sonra drone’lar kısa sürede havalandırılabilmektedir.

 

Temel olarak uzaktan kumanda ile kontrolü sağlanan drone’lar, kullanım alanlarına göre farklı teknolojiler barındırmaktadır. Genel olarak 2.4 GHz frekans bandında kablosuz ve dört kontrol kanalı ile çalıştırılmaktadır. Bu frekans sistemini kullanan kumandalar, şifreleme yöntemi ile eşleştiriliyor ve bir kere eşleşme yapıldığı zaman otomatik bağlantı her zaman sağlanabiliyor.

Drone tavsiyesi 2021

 

Drone’lar Hangi Alanlarda Kullanılır?

Günümüzde popülerleşen ve oldukça geniş kullanım alanına sahip olan dronel’lar, hava çekimlerinden askeri ve ticari alana kadar birçok farklı sektörde yer almaktadır. Drone’ların en popüler kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

İlk Yardım ve Sağlık: Acil durumlarda devreye sokulan drone’lar, insanların ulaşım süresine göre çok daha hızlı bir şekilde acil durum bölgesine ulaşır. Aşı, ilaç, defibrilatör gibi medikal ihtiyaçların ihtiyaç sahiplerine kısa sürede ulaştırılmasına yardımcı oluyor.

 

Medya – TV – Film Sektörü: Profesyonel kamera ekipmanlarını taşıyabilen drone’lar, havadan görüntülenmek istenen tüm sahneleri helikopter kullanımına gerek kalmadan çekebilmektedir. Günümüzdeki pil – motor teknolojisinin en güzel örneği olarak birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

 

Enerji Sektörü: Tüm doğalgaz – petrol boru hatlarının denetimlerinde ve enerji üretimi yapan ekipmanların kontrolünde drone’lar kullanılmaktadır. Ayrıca elektrik hatlarında meydana gelen arızalar da drone’lar sayesinde tespit edilmektedir.

 

Trafik: Trafik alanında önemli bir rolü olan drone’lar, trafik kontrolünün ve yol durumunun belirlenmesinde yardımcı olur. Alternatif yolları da gösteren drone’lar ile hatalı sürücülerin tespit edilmesi kolaylaşmıştır.

tarim-ilaclamasi-yaparken-drone-goruntusu

Tarla: Tarlalardaki ekinlerin ilaçlanması, gübrelenmesi ve sulanması gibi tüm kontroller drone’lar sayesinde rahat bir şekilde yapılabilmektedir.

 

Askeri: Her ülkenin ordularında drone’lar aktif olarak kullanılmaktadır. Taarruz ve farkındalık amacı ile kullanılan drone’lar daha da geliştirilmektedir.

 

Kargo Sektörü: Kargo sektöründe önemli bir yere sahip olan drone’lar, kargolarınızın çok daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor.

 

Hobi: Uçak kameralar olarak eğlence amacı ile kullanılan drone’lar, FPV ekipmanları aracılığı ile araç içerisinden pilot görüşüne imkân tanımaktadır.

 

Kullanım alanları her geçen gün daha da gelişen drone’lar ile ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir talimat yayınlanmıştır. Bu talimata göre, 500 gram altında uçuş ağırlığı olan cihazların kullanılabilmesi için kayıt işlemine gerek yoktur. Ancak daha ağır cihazların kayıt ve onay işlemlerinden sonra yasal olarak kullanılmasına izin verilir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:  Drone Kullanarak Yapılabilecek İş Fikirleri

 

Teknolojinin gelişmesi ile beraber sürekli gelişen drone’lar ile birçok işinizi çok daha rahat bir şekilde yapabileceksiniz. Peki, hangi drone modeli daha kullanışlıdır? Tercihinizi kolaylaştıracak drone öneri listemizi incelemenizi öneriyoruz. Bu sayede hangi drone’ların ne gibi özellikleri olduğunu öğrenerek, işinize en çok yarayacak modeli tercih edebileceksiniz. İşte yılın en popüler drone modelleri:

 

Aden E58 Fly More Combo Drone

Aden E58 Fly More Combo Drone görseli

Son dönemlerde büyük ilgi gören Aden E58 Fly More Combo drone’lar, en iyi drone modellerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Bu cihazı telefonlarınıza Wi – Fi aracılığı ile bağlayarak benzersiz bir deneyim yaşarsınız.

 

720p HD çözünürlüğüne sahip olan ürün ile dünyayı bu markanın gözünden anlık olarak izleyebilirsiniz. Ürünün 120 derece geniş açılı kamerasına hayran kalacaksınız. Ayrıca üründe Azimut Görüş Sistemi de mevcuttur. Bu sayede mükemmel bir video çekimi yapabileceksiniz. Ürünün yüksek rüzgâr direnci sayesinde eşsiz fotoğraflar yakalayabileceksiniz.

 

Aden E58 Fly More Combo ile uçuş yaparken yörünge takip özelliğini aktif edebilirsiniz. Bu sayede ekrana parmağınız ile kendi rotanızı çizebilir ve cihazın o rotayı takip etmesini izleyebilirsiniz. Ürünün başsız mod özelliği ile kontrol tamamen sizde oluyor. Memnun kalacağınızı düşündüğümüz bu modeli mutlaka denemenizi öneriyoruz. Ürünün fiyatı 550 – 700 TL arasında değişmektedir.

 

Dji Tello Ryze Tech Tello Drone

Dji Tello Ryze Tech Tello Drone görseli

En çok satan drone modelleri arasında yer alan Dji Tello Ryze Tech Tello drone, Türkiye resmi garantili özelliği ile ilgi çekiyor. Profesyonel uçuşlar öncesi deneyim kazanmanızı sağlayan üründen memnun kalacağınıza inanıyoruz.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal olan bu model iyi bir eğitim cihazı olarak düşünülmektedir. Etkileyici bir ufaklığa sahip olan cihazın kullanımı son derece kolaydır. Dünyayı kuşgözü ile görmenizi sağlayan Dji Tello Ryze Tech Tello drone modelini evinizde, ofisinizde, arka bahçenizde olduğu gibi istediğiniz her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çift antenli ve canlı görüntü aktarım özelliği ile dikkat çeken ürünün piyasa değeri 600 TL civarındadır. Modelin özelliklerini incelemenizi ve değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Schulzz Eachine E58 Fly More Combo Drone

Schulzz Eachine E58 Fly More Combo Drone görseli

Fonksiyonel özellikleri ile dikkatleri üzerine çeken Schulzz Eachine E58 Fly More Combo, en iyi drone markaları arasında yer alıyor. Üründe 360 derece takla özelliği mevcuttur. Ayrıca otomatik eve dönüş özelliği de bulunmaktadır.

Kendi rotanızı kendiniz belirlediğiniz ürün ile istediğiniz yerleri rahatlıkla çekebilirsiniz. Siz parmağınız ile rotayı çizin, Schulzz Eachine E58 Fly More Combo drone sizin rotanızı takip etsin. Ürünün en önemli özelliklerinden biri de, sivil havacılık izni gerektirmemesidir. Son derece ideal olan ve sizlere drone tavsiye listemizde önerebileceğimiz ürünün piyasa değeri 650 TL civarındadır. Bu üç modeli inceleyerek drone tercihinizi netleştirebilirsiniz.

Önerilen Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir