En İyi IP TV

en-iyi-IPTV-hangisi

En İyi IPTV Hangisi?

Bu yazıda sizlere başta en iyi iptv olmak tüm konu ile ilgili olan kavramlar hakkında bilgiler verilecektir. Baştan net olarak ifade etmek gerekir ki ip tv kavramı son derece geniş kapsamlı ve işin içine mühendislik argümanları da giren bir olgudur. Biz de buradan yola çıkarak en anlaşılır biçimde kafanızda en ufak bir soru işareti kalmayacak biçimde bilgiler vereceğiz. Şimdi dilerseniz hemen başlayalım.

IP TV Nedir?

En iyi iptv hangisi nedir sorusunun yanıtını vermeden önce işin alfabesinden başlayıp ip tv nedir sorusunun yanıtını verelim.  IP TV, geleneksel tarzda olan televizyon yayınlarını izlemenin ötesindeki  pek çok ek servis ve de video formatı sunan bir platformdur. Buradan yola çıkarak kavramı biraz daha açmak gerekir ise şu bilgiler verilebilir:  IP TV İngilizce olarak Internet Protocol Television sözcüklerinin bir araya gelmesinden oluşur. Bu sözcüklerin Türkçe karşılığı ise İnternet Protokolü Televizyonudur.  İşte biz de bu yazıda verilen bilgiler doğrultusunda size en iyi iptv uygulaması bilgiler vereceğiz.

IP TV Nasıl Çalışır?

IP TV, anten, uydu çanağı ya da fiber optik türünde olan kablonun yerine internet üstünden canlı televizyon programları sunan bir teknoloji kullanır. Başka bir ifade ediş biçimi ile IPTV, video içeriğini internet üzerinden gerçek zamanlı olarak yayınlar. Ağırlıklı olarak IPTV hizmetinin sunmakta bulunduğu üç ana içerik formatı mevcuttur: Bunlar, canlı olan TV, isteğe bağlı olan video (video on demand – vod) ve de zaman kaydırmalı izleme yani Time-shifted TV seçenekleridir. Her birinin kendi içinde bir çalışma biçimi vardır. Buradan yola çıkarak en iyi iptv hangisinin yanıtların da verilmesi mümkündür.

 IP TV Avantajları ve Dezavantajları

Şimdi de yazının bu bölümünde artık en iyi iptv uygulamaları hakkında bilgi vermeden genel olarak iptv kavramının hem olumlu hem olumsuz yönleri hakkında bilgi vermek gerekir ise bu konuda da şu bilgiler verilebilir:

IP TV Avantajları

İlk olarak bu tür televizyonların avantajlarını söylemek gerekir ise o noktada şu bilgiler verilebilir:

  • Kurulumu da kullanımı da son derece kolay bir şekildedir
  • %100 dijital bir platformdur
  • Birden fazla sayıda programın sorunsuz eşzamanlı olarak akışına izin verir.
  • Hizmet türlerini son derece çeşitlidir.
  • Reklamsız bir yayın izleme deneyimi yaşatır.

IP TV Dezavantajları

Şimdi az da olsa olan IP TV olgusunun olumsuz yönlerine değinelim. Onlar da şunlardır:

  • Yayınlara olan aşırı ilgi sonucu ortaya kesinti ve yavaşlama problemleri
  • Kanallar ile ilgili problem yaşandığı zaman çözüm için bekleme sorunları
  • Senkronizasyonda ortaya çıkabilen sorunlar eksi olarak kabul edilecek ama çok sık yaşanmayan olgulardır.

IP TV Nasıl Çalışır?

Ip tv kullanmak isteyenlerin mutlaka interneti olması ve eğer televizyon üzerinden izlenecek ise mutlaka IPTV uyumlu olmayan bir TV kutunuz var ise o zaman, IPTV set üstü kutusunun satın alınması gerekir. Şimdi de ip tv çalışma biçimine adım adım bakalım:

  • Belli olan bir programı izlemeyi talep edersiniz ve IPTV sağlayıcısı bu isteği alır.
  • IPTV sağlayıcısı bu isteği işler ve de sunucularından size özel seçtiğiniz video yayınını iletir.
  • Bu içerik yayını, güvenli ve de özel ağ üstünden bağlı bulunduğunuz ağa doğru ilerler.
  • Seçilen içerik, oynatma için optimize edilmek için sıkıştırılmadan önce gerçek zamanlı akış protokolü yani RTSP aracılığı ile ilgili cihaza paketler halinde iletilir. Böylece izleme gerçekleşir.

Kısaca ip tv çalışma adımları bu şekilde gerçekleşir.

En İyi IP TV Önerileri

Şimdi artık en iyi iptv konusunda önerilerimizi paylaşmaya başlayalım. Aşağıda verilen bilgilerden de net bir biçimde görüleceği gibi kapsam son derece geniş ve en iyi iptv hangisi sorusuna verilebilecek tek bir yanıt yok. Biz de aşağıda farklı uygulama ve televizyonlar için en iyi m3u oynatıcı da içinde barındıran bir liste hazırladık. Şimdi artık önerilerimizi sıralayalım.

Windows İçin En İyi IPTV Önerileri

Windows için en iyi iptv programı denilince akla ilk gelenlerin başında IPTV Smarters Pro gelir. Bu uygulama aynı zamanda Android televizyonlarda da kullanılabilen en iyi iptv uygulamalarından bir tanesidir.

En İyi Android TV IPTV Önerileri

En iyi iptv uygulamaları içinde Android televizyonlar için de olanlar vardır. Bu yazının belli yerlerinde bu tür televizyonlar için olan android tv için en iyi iptv uygulaması olarak kabul edilenler veriliyor. Hemen yazının bu noktasında ifade etmek gerekir ise en iyi android iptv oynatıcı totalde tartışmasız bir biçimde Perfect Player geliyor. Diğerleri ise GSE Smart IPTV, Televizo, XCIPTV ve de IPTV Smarters Pro uygulamalarıdır.

Smart TV En İyi IPTV Önerileri

Şimdi de smart tv için en iyi iptv uygulaması olarak SS IPTV (ssiptv, ssip tv) vardır. Bu uygulama hem en iyi iptv uygulamaları içinde olup hem de LG Smart World’ün ilk uygulaması olup tamamı ile ödüllü bir IPTV uygulamasıdır.

LG TV IP TV Önerisi

En iyi iptv olarak Smart TV bölümünde verilen uygulama dışında lg tv en iyi iptv uygulaması olarak tanımlananlar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir:

  • Flix iptv
  • İbo player
  • Elk player
  • Setiptv
  • Quzu tv
  • Bayiptv

Burada yazılı olan tüm uygulamaların kendi içinde farklı özellikleri vardır.

En Kaliteli ve En Hızlı IPTV Önerileri

En iyi iptv denilince kavramı kendi içinde de çeşitlendirdiğimiz zaman karşımıza hem en kaliteli iptv hem de en hızlı iptv uygulaması çıkar. Bu noktada birçok mühendis ve izleyicinin hem fikir olduğu iptv uygulamalarının başında SETIPTV Manager vardır. Birçok mecrada kullanılabilmektedir. Bu uygulama aynı zaman ücretsiz en kaliteli iptv hangisi sorusunun da yanıtını veren bir platformdur.

 

En Güvenilir IPTV Hangisi

En iyi iptv olgusu içinde bir diğer merak edilen olgu da acaba en güvenilir iptv hangisi biçimindedir. Burada da dünya çapında yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan durumdur. Kodi, SS IPTV, OTT Player Pro ve IPTV Smarters bulunuyor. Bu uygulamalar, dünyanın her yerinden çok sayıda televizyon içeriği ve kanalını ücretsiz olarak sunuyor. Kısaca en güvenilir iptv noktasında verilebilecek olan bilgi bu şekildedir.

 En İyi Ücretsiz IPTV Önerileri

En iyi ücretsiz iptv denilince insanların karşısına tek bir ürün çıkmaz. Burada ücretsizlik olgusu bazen 24 saat, bazen 36 saat ile sınırlı olabilmektedir. Tamamen ücretsiz olanlar da daima mevcuttur. Ücretsizler içinde en iyi olanlar şunlardır:

  • Kerotv
  • Fenix OTT
  • Tivi Mate
  • Smarters pro
  • Xciplayer
  • Pluto TV
  • Primesalto
  • Calmohub OTT olup elbette bunlar dışında olanlar da olabilmektedir. Her birinin farklı kapsamları olabilmektedir.

 

IP TV Fiyatları

Son olarak en iyi iptv konusuna değindikten sonra artık işin maliyetlerine de değinmek gerekir ki fiyatlar son derece değişkenlik gösterir. Bu alanda hizmet veren firmaların kendince bir fiyat politikası vardır. Bunun yanı sıra her zaman için kendisini kanıtlamış olan ve de en iyi iptv oynatıcı olarak ve tam anlamı ile marka haline gelen firmaların hizmet fiyatları doğal olarak çok daha yüksektir. IP TV kapsamı da fiyatları değiştiren unsurlar arasındadır. Tüm bunlar dışında ay ay ödenenler ile bir kere yıllık ödendiği zaman rakamlar değişir. Ayrıca kimi firmalar kampanya ve indirim dönemlerinde ip tv fiyatlarını normal değerinden altına düşürürler.  Burada önemli olan en iyi iptv server olarak kabul edilenlerin alınarak yayınların izlenmesidir. O yüzden de her şartta baştan çok iyi bir inceleme yapılması her şart altında büyük önem arz eder.

Önerilen Diğer Yazılarımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir